Oct 6, 2011

Grimbergen Double & Stadin Panimo Ultimator

Grimbergen: hana : 0,4 l : 6,5 %

Kärsiinnyttävän Anttila-keikan jälkeen poikkesimme uudistuneeseen Ravintola Viiteen Penniin piipahtamaan yksillä. Siispä jo toisen tuopin täytin belgialaisella dubbelilla, jota en ollutkaan nähnyt muualla lainkaan, saati sitten hanassa. Tarjoiltiin kauniissa jalallisessa lasissa, jossa pikimustan soosin ja kauniin valkoisen vaahdon kontrasti oikein korostui. Hedi hiipui kohtalaisen vikkelään, mutta kuta muka oikeasti kiinnosted.

On a side note: 5P:ssä on Helsingin Parhaat Laukkaleivät (tosin itse nimittävät niitä kerettiläisesti "Rapeiksi Leipätikuiksi")

Maku on .. ennakkoluulostani täysin poikkeava. Odotin alkoholilta ja hiivalta sekä banskulta maistaavaa perusbelggiä, mutta neste maistuu lähinnä kirsikattomalta, makealta kriekiltä. Marjaisalta tai jotain sellaista; taidan hakea toisen!



Ultimator: pullo : 0,33 : 8 %

...no enpä hakenutkaan vaan päätin suomia ulkolaista; parisen vuotta sitten visullisesti ja pullolinjastollisesti virkistäytyneen Stadin Panimon "töhöhö, etpäs uskalla juoda!" -olut Ultimator tarttui kämmeneen. Kirjaimellisesti, koska etiketti oli syystä tai toisesta inan tahmea.

Päättelin sekä etanolin että ibun määrästä ja etiketissä mainitusta käpyhumalasta saaneeni kiukkuista paleata aleata, mutta tyyppi olikin tiukka dobbelbock! Mallasta hirmusti, humalaa ei juurikaan (niinku oikeesti). Maukasta, makeaa, hapanta vaan ei happoista.

Mikäs siinä - etenkin jos tykkää!

-T

No comments:

Post a Comment