Sep 16, 2011

Burger & Bun: L. A. Lager (0,33L & 5%)

Hampurilainen ja olut on yhdistelmä joka ei kuulosta järin herkulliselta ensikuulemalta. Ei edes silloin, kun olut on Mikkellerin panema ja burgereiden laadusta ei ole mitään tietoa. Toki tanskanmaalla on ollut tapana syödä kaikenlaista perin outoa, joten oluen ja hampurilaisten yhdistelmä sopii siihen perinteeseen hyvin.

Belgiassa pantu tanskalainen, varsin villisti humaloitu olut muistuttaa vahvasti erästä toista pohjoismaalaista Intian tuliaista. Internetin ihmemaailma osaa kertoa, että tuotteesta löytyy Columbusta, Nelson Sauvinia, Centennialia, Simcoeta ja Amarilloa. Siis melkoinen sekoitus, ja hyvin löytyy katkeruuttakin. Kaadettaessa olut näyttäytyy punertavana ja hieman sameana, ja vaahdostakin muodostuu yllättävän kuohkea. Ensipuraisu tuntuu kitalaessa ja kestää pitkään. Hedelmäinen tuoksu ja maku ovat hyvin esillä, ehkä taustalla on hieman greipinmakua. Tämä lager olisi sopinut menneen kesän helteisiin poikkeuksellisen hyvin, sen verran raikasta menoa tämä on.

Ja vaikka tämä(kin) Mikkellerin luomus on erinomainen, en silti pilaisi tätä hampurilaisella. Enkä muullakaan. Parhaillaan tällaiset juomat ovat sellaisenaan.

No comments:

Post a Comment