Sep 14, 2011

Wells Bowman Stout

Alkon valikoimiin on ilmestynyt uusi stout: Wells Bowman Stout. Pullossa on mukavan näköinen etiketti ja pullon muoto on jostain syystä tuttu. Takaetiketin lähempi tarkastelu kertoo, että olutta panemassa on ollut Wells & Young panimo, jonka oluista ainakin Young's Double Chocolate Stout on jo vanha tuttu. Nopea googlaus paljastaa että Young ja Wells yhdistyivät vuonna jo 2006.

Kaadettaessa olut kuohuu vaivalloisesti, vaahto häviää myös hyvin nopeasti ja lasissa on jäljellä enää vain hyvin synkkää olutta. Tuoksussa hieman paahteisuutta, lakritsia ja kahvia. Suussa maistuu kahvimaisuus ja kuiva paahteisuus. Hieman mitäänsanomaton ensivaikutelma, mikä kokemusten perusteella vaivaa isoa osaa brittistoutteja. Maku ei myöskään parane oluen vähentyessä. Tätä tuskin tarvitsee ostaa toista kertaa.

Tuopin pohjan lähestyessä tämä olut ei kerta kaikkiaan tarjoa mitään erikoista. Tässä ei yksinkertaisesti ole yhtään mieleen painuvaa yksityiskohtaa. Ja jos jotain positiivista pitäisi löytää, niin etiketti on ihan mukavan oloinen. Matala alkoholipitoisuus ja liiallinen hapokkuus eivät vaan ole hyvä yhdistelmä tällaisessa oluessa.

No comments:

Post a Comment